Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Δελτίο Τύπου συνάντησης ΠΕΕΔΥ με τον Υφ. Εργασίας

  Δελτίο Τύπου για την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΕΔΥ με τον Υφ. Εργασίας Κο Βασίλη Σπανάκη   Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας αρ...

 

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΕΔΥ με τον Υφ. Εργασίας Κο Βασίλη Σπανάκη

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας αρμόδιο για θέματα «Υγείας  και Ασφάλειας της  Εργασίας (ΥΑΕ )» Κο Βασίλη Σπανάκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14/2/2024 αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, αποτελούμενη  από τα μέλη του Δ.Σ, Γιώργο Μακρυνό (Αντιπρόεδρο), Γιώργο Καντεράκη (Γενικό Γραμματέα), Δημήτρη  Μπέντο (Λέκτορα Εφαρμογών του ΠΑΔΑ) και τους συναδέλφους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας της Επιθεώρησης Εργασίας, Βικτωρία Αγγελή και Χρήστο Λιαμπότη.

Κύριο θέμα ήταν η «Ένταξη των Πτυχιούχων Εποπτών Δημόσιας Υγείας -Υγιεινολόγων στις ειδικότητες Τεχνικών Ασφαλείας στη Β´ και Γ´ κατηγορία Επικινδυνότητας».

Στην συζήτηση που διεξήχθη και με φόντο την ανάληψη, εκ μέρους του Κου Β. Σπανάκη, νομοθετικής πρωτοβουλίας τροποποίησης του Κώδικα Νομοθεσίας Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας (ΚΝΥΑΕ), τέθηκαν όλα τα επιχειρήματα μας επιστημονικά και θεσμικά, και κατατέθηκαν παράλληλα υπόμνημα καθώς και σχετικά έγγραφα που τεκμηρίωναν το δίκαιο του ώριμου πλέον αιτήματος μας. Η απάντηση του Υφυπουργού -προσωπικά- υπήρξε θετική κατ´ αρχήν και συνέδεσε την επίλυση του τόσο με την πρόθεση άλλων θεσμικών-κλαδικών φορέων (ΤΕΕ) όσο και υπηρεσιακών παραγόντων. Τη δε περαιτέρω παρακολούθηση του αιτήματος, την ανέθεσε στον Ειδικό του Συνεργάτη -και γνώστη του θέματος- Κο Θεόδωρο Τρυποσκούφη, όπου και συμμετείχε στην όλη διαδικασία.

Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης και εν όψει των επικείμενων νομοθετικών εξελίξεων στην ΥΑΕ, είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι συναδέλφοι/σες μας ως Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας της «Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας» και να αιτηθούμε την περαιτέρω στελέχωση αυτής της ζωτικής σημασίας για την ΥΑΕ Υπηρεσίας και με Επόπτες Δημόσιας Υγείας - Υγιεινολόγους.

Η σημαντική συμβολή αυτών των συναδέλφων, στο  καθημερινά δύσκολο έργο των ελεγκτικών μηχανισμών, αποτελεί ένα πρόσθετο πλεονέκτημα στην δικαίωση του αιτήματος μας για ένταξη των Πτυχιούχων Εποπτών Δημόσιας Υγείας - Υγιεινολόγων στις ειδικότητες Τεχνικών Ασφαλείας σε οικονομικές δραστηριότητες επιχειρήσεων της Β´ και Γ´ κατηγορίας επικινδυνότητας και κατά προτεραιότητα σε δραστηριότητες που αφορούν σε γνωστικά μας αντικείμενα (κατ´ αντιστοιχία με άλλες ειδικότητες ΤΕΙ-ΠΕ). Σ’ αυτή την κατεύθυνση και σε συνέχεια της συνάντησης μας με την αρμόδια Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Εργασίας, ως ΠΕΕΔΥ και χωρίς να επαναπαυόμαστε θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και με φορείς που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας (ΣΥΑΕ), προκειμένου να δημιουργηθούν ακώλυτα όλες οι προϋποθέσεις έγκρισης του χρόνιου αυτού και αυτονόητου κλαδικού μας αιτήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια