Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Κατάταξη επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας - Συχνότητα επισήμων ελέγχων

  Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζεται η μεθοδολογία κατάταξης των επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας με βάση την αξιολ...

 

Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζεται η μεθοδολογία κατάταξης των επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας με βάση την αξιολόγηση κινδύνου, ώστε ο επίσημος έλεγχος των επιχειρήσεων τροφίμων και επιχειρήσεων υλικών και αντικειμένων σε επαφή με τρόφιμα να διενεργείται με την προσήκουσα συχνότητα και να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τροφίμων.

Η αξιολόγηση κινδύνου αφορά όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και επιχειρήσεων υλικών και αντικειμένων σε επαφή με τρόφιμα που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στα στάδια της παραγωγής, της μεταποίησης και της διανομής των τροφίμων.


 

Στην απόφαση αναλύονται:

👉Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας

👉Το σύστημα βαθμολόγησης

👉Η συχνότητα των επισήμων ελέγχων, σύμφωνα με την κατάταξή των επιχειρήσεων σε κατηγορίες επικινδυνότητας

 


Διαβάστε εδώ την ΚΥΑ Αριθμ. 1408/274009


Δεν υπάρχουν σχόλια